Tuomaan markkinoilla tunnelmoidaan

By 25.10.2016 Ajankohtaista

Helsingin Senaatintorille rakentuu joulukuussa viimeistä piirtoa myöten hiottu, entistä valoisampi, näyttävämpi ja viihtyisämpi joulutori, joka kutsuu kohtaamisiin ja viettämään aikaa kera perheen ja ystävien. Tuomaan Markkinat on avoinna 3.—22.12.2016 arkisin klo 11—20 ja viikonloppuisin klo 10—19. Joulupukki on markkinoilla tavattavissa päivittäin.

Viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätykseen yltänyt Tuomaan Markkinat ja sen vieressä sijaitseva Torikortteleiden alue muodostavat uuden joulukaupungin, jonne koko perhe voi tulla viihtymään ilman ostopakkoa. Markkinoiden sydän on tuttuun tapaan suosittu hollantilainen vanhanajan karuselli, ja sitä ympäröivien Ruokapihojen antimissa korostuvat sesongin raaka-aineet ja perinteiset joulun maut uudella twistillä.

Koko Suomi Senaatintorilla

Tänä vuonna Linda Bergrothin suunnittelemiin Tuomaan Markkinoiden mökkeihin asettuu noin 140 käsityöläistä, herkkumyyjää ja ruokayrittäjää. Kuratoitu myyjäjoukko edustaa erinomaisesti ruoka- ja käsityöperinteiltään koko maata Meri-Lapista aina eteläiseen saaristoon asti. Myyjät löytyvät Tuomaan Markkinoiden nettisivulta.

Markkinoilla on 140 yrittäjää myymässä tuotteitaan.

Markkinoilla on 140 yrittäjää myymässä tuotteitaan.

Tuomaan Markkinoiden Lahjakujilla perinteisempiä käsitöitä löytyy alpakkasukista ja -huiveista joulukoristeisiin ja pöytäkynttilöihin. Modernimpia lahja- ja käyttötavaroita ovat muun muassa sterling-hopeiset korut, design-lintulaudat ja valokuvista silkkipainetut tyynyliinat. Aineettomia lahjoja etsivä suuntaa Punaisen Ristin kojulle.

Lisäksi joulupöytään löytyy niin suolasieniä, hunajaa, hyytelöitä, hilloa, silliä, joulun leivonnaisia, kalakukkoja ja kukka-asetelmia.

Joulutori avautuu Aleksille

Helsingin uusi joulukaupunki puhkeaa todelliseen loistoonsa, kun Tuomaan Markkinat avautuvat nyt uudella mökkirivillä Aleksanterinkadulle ja Torikortteleihin.

— Vuokraajien toiveiden mukaan muokattavat, paraikaa rakenteilla olevat mökit on varattu yhteistyökumppaneille ja suuremmille suomalaisille yrityksille, jotka ovat läsnä tapahtuman luonteen mukaisesti, vastaava tuottaja Isabella Rossi kertoo.

Uusissa mökeissä nähdään paitsi joulupukki myös muiden muassa läpimurtoa kansainvälisesti tekevä helsinkiläisyritys Makia sekä ajattomasta designistaan ja kuoseistaan tunnettu Ivana.

Ruokapihoilla ylistetään sesonkimakuja

Pääravintoloina jatkavat äärimmilleen viritetyillä konsepteillaan helsinkiläisten rakastamat Kolmon3n ja Soil Wine Room. Markkinakävijöitä on kuunneltu herkällä korvalla, ja Ruokapihojen tarjonta onkin tänä vuonna entistä hiotumpi kokonaisuus, jossa tärkeässä roolissa ovat sesonkiajattelu ja vegaaninen ruoka.

Uusia makunystyröitä hyväileviä kerroksia joulun makumaailmaan luo takuuvarmasti vuoden 2016 kokin Toni Kostianin yhdessä Lauri Kähkösen kanssa luotsaama, kauden raaka-aineisiin nojaava Grön, joka tuo Ruokapihalle Puurobaarin.

Tuomaan Markkinoille saapuvat muiden muassa Vallisaaren kahvila Maannos vohveleineen, puhtaan pohjoismaisen ruokafilosofian nimeen vannova Lempi Helsinki blineineen sekä Helsingin — ja ehkä koko maan — parhaista burgereista tunnettu Social Food.

Ruokapihoilla höyryävät jälleen kuumat juomat hehkuviinistä kaakaoon. Lohileivät, grillimakkara ja pullakahvit ilahduttavat perinteiden ystävää.

Uusi joulukaupunki on avoin kaikille

Moni saapuu Tuomaan Markkinoille hurmaavan vanhanajan karusellin vuoksi. Ja niin jälleen hollantilainen karuselli palaa Senaatintorille ja kyydittää joulumielisiä maksutta aina markkinoiden aukioloaikaan.

Tuomaan Markkinoilta Torikortteleihin jatkuva uusi joulukaupunki tuo valon keskelle pimeintä vuodenaikaa ja lämmön jokaisen joulutorivieraan sydämeen, varallisuudesta riippumatta. Maksuton Joulusauna lämpenee kaupungintalon sisäpihalla, vapaan pääsyn kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki kutsuvat päivittäin näyttelyihin ja markkinoiden ohjelma on tuttuun tapaan maksutonta.

Yhteistyössä Kauneimpien Joululaulujen kanssa järjestettävät Tuomaan Markkinoiden avajaiset alkavat lauantaina 3. joulukuuta klo 16, kun Cantores Minores -kuoro kajauttaa Aleksanteri II:n patsaan juurella ilmoille kolme rakastetuimpiin kuuluvaa joululaulua: Sydämeeni joulun teen, Varpunen jouluaamuna ja Tulkoon joulu, joita yleisö pääsee laulamaan yhteislauluna. Kuoro laulaa lisäksi omaa jouluohjelmistoaan.