Tornion Panimo tähtää 2 miljoonaan litraan

By 4.7.2016 Ajankohtaista

 

Sangen Oy:n juhannusaattona päättynyt osakeanti teki joukkorahoituksen historiaa, kun miljoonan euron raja meni rikki.  Yksikään aloitteleva panimo ei ole päässyt joukkorahoituksellaan samoihin lukemiin.

– Tornion Panimon käynnistyminen varmistui jo 250 000 euron sijoituksilla. Yli miljoonan euron lopputulos tarkoittaa sitä, että panimon vuosikapasiteetti kasvaa kertaheitolla 200 000 litrasta 2 000 000 litraan, kertoo Sangen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ahokas.

Mikko Ahokas on Sangen Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Tornion Panimo -hankkeesta julkaistiin artikkeli Hyvää Pataa -lehden nrossa 1/2016.

– Tornion Panimon ympärillä on käynyt melkoinen kuhina. Panimon paluulla on suuri merkitys paikkakuntalaisille, mutta ”meidän panimon” paluusta on riemuittu aina Pohjois-Ruotsin Luulajaa myöten. Pohjoisen oluelle ja uudelle toiminnan jatkajalle on ollut selvästi tilaus, kertoo Sangen Oy:n markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Tornion Panimon juuret ovat vuodessa 1873, jolloin paikalliset kauppiaat ja liikemiehet perustivat Torneå Bryggeri Aktiebolagetin. Hartwallin lopetettua Lapin Kullan tehtaina tunnetun panimon elokuussa 2010, katkesi yli 130 vuotta vanha pohjoissuomalainen oluenteon perinne. Heinäkuussa 2016 Tornion Panimo ottaa jälleen paikkansa Lapin alueen vanhimpana teollisuuslaitoksena.

Sangen Oy:n osakkeita myytiin Suomessa ja maailmalla 1 070 400 eurolla. Uusia B-osakkaita on lähemmäs 2000 ja kaukaisin sijoitus tehtiin Australian Queenslandissa.

Lue juttu Sangen Oy:n Tornion Panimo -hankkeesta Hyvää Pataa -lehden numerosta 1/2016 tästä linkistä.