Teerenpelin viskille kultamitali New Yorkissa

By 10.9.2018 Ajankohtaista

Teerenpeli KASKI Single Malt -viski palkittiin Double Gold-mitalilla kansainvälisessä New York World Wine & Spirits -kilpailussa. Kahdeksatta kertaa järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 340 väkevää alkoholia. Kilpailun tulokset julkistettiin tänään maanantaina 10.9.2018.

KASKI Single Malt -viski tuli myyntiin jo vuonna 2012.

Voittoisa viski on saanut palkintoja jo aiemmin, mm. kesällä Kaski palkittiin IWSC – International Wine & Spirit -kilpailussa hopealla, sekä se on valittu vuoden pohjoismaiseksi viskiksi Uisgessa vuosina 2013, 2017 ja 2018. New York World Wine & Spirits -kilpailun Double Gold painii kuitenkin omassa sarjassaan. Tavoitteena Teerenpelillä on saada jalansijaa juuri New Yorkissa, jolloin osallistuminen kilpailuun oli luontevaa.

– New York on yksi maailman kilpailluimmista alkoholimarkkinoista. Jos ajattelee Manhattanin aluetta, se on mittakaavassa kuin postimerkin kokoinen. Silti siellä on pienellä alueella noin 8000 jälleenmyyjää, joilta voi ostaa alkoholia. Menestyminen kilpailussa on loistava uutinen. Se on meille yksi keino erottautua, jotta sekä paikalliset sisäänostajat että kuluttajat löytävät tuotteen paremmin, Anssi Pyysing vahvistaa.

Teerenpelin viennin avauksesta USA:n markkinoille uutisoitiin aiemmin keväällä. Myynti on lähtenyt käyntiin odotetusti ja palkinnon myötä kiinnostus Teerenpelin tuotteita kohtaan tulee varmasti kasvamaan.

New York World Wine & Spirit -kilpailuissa palkittiin pronssimitalilla myös Teerenpelin ensimmäinen oma gini, PyyGin.

Teerenpeli Tislaamon ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta valikoi laadukkaat tynnyrit ja pullotti Kaski-viskiä ensimmäisen kerran Tislaamon 10-vuotisjuhlille vuonna 2012. Kaski oli iso menestys alusta alkaen ja se kohosi Tislaamon myydyimpien viskien joukkoon nopeasti.

Kaski-viski, kuten muutkin Teerenpeli Tislaamon tuotteet valmistetaan paikallisista raaka-aineista. Mallas ostetaan paikalliselta mallastamolta ja vesi on Salpausselän raikasta pohjavettä. Teerenpelin mallasviskit valmistetaan aidolla pannutislausmenetelmällä uusiutuvaa pellettienergiaa käyttäen.