Sirkkaleivät leviävät

By 13.12.2017 Ajankohtaista

Fazer toi maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppoihin marraskuun 24. päivänä. Nyt niitä leivotaan jo 17 Fazer myymäläleipomossa. Pääkaupunkiseudun lisäksi sirkkaleivän valmistus laajeni Lahteen ja Tampereelle.

Hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö, joka on rantautumassa myös Suomeen. Fazer on kesästä saakka valmistellut hyönteisleipää ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin. Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa yllättäen 1.11.2017.

– Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Haemme leipäkategoriassa kasvua myös jatkossa käsin leivottavista artesaanileivistä. Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström hehkuttaa.

Tällä hetkellä sirkkajauhoa ei vielä ole riittävästi saatavilla valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Tavoitteena on, että Fazer Sirkkaleipää on seuraavassa aallossa myynnissä kaikissa Suomen 47 Fazer myymäläleipomossa.

Yhdessä leivässä on 70 kotisirkkaa

Sirkkaleivässä kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia.

– Leipomotuotteidemme johtotähtenä on aina erinomainen maku. Teimme rouheisen leipätaikinan lisäämään maukkautta ja parantamaan suutuntumaa. Lopputulos on herkullinen ja ravinteikas. Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia, Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov toteaa.

Sibakovin mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että hyönteiset tulevat olemaan merkittävä elintarvikkeiden raaka-aine tulevaisuudessa myös läntisessä maailmassa.

Kuluttajien kiinnostus Sirkkaleipää kohtaan on ylittänyt kaikki odotukset ja leipä myytiin loppuun useissa myymäläleipomoissa ennätysajassa.  Tällä hetkellä Sirkkaleivän leivonnassa käytetään hollantilaisia sirkkoja. Tavoitteena on siirtyä suomalaisiin sirkkoihin, kun niiden laatu ja saatavuus ovat kunnossa.