Pajuniemi jakaantuu kahteen yhtiöön

By 14.11.2016 Ajankohtaista

Pajuniemen toiminta jakautuu kahteen yhtiöön, joista uusi Pajuniemi Oy keskittyy perinteisiin lihajalosteisiin ja Talman Luomu Oy luomutuotteisiin.

Entisen Pajuniemi Oy:n nimeksi tulee Talman Luomu Oy ja yhtiö keskittyy luomutuotteisiin. Uusi Pajuniemi Oy puolestaan keskittyy perinteisiin lihajalosteisiin. Samalla uuden Pajuniemi Oy:n omistuspohja on täydentynyt uudella sijoittajalla, kun Talman Luomun omistajat myyvät Pajuniemen tavanomaisen liiketoiminnan.

Uuteen Pajuniemeen Oy:hyn siirtyvä henkilökunta jatkaa uuden yhtiön palveluksessa ns. vanhoina työntekijöinä. Tuotanto jää Talman Luomuun, henkilökunnan kannalta kyse on siitä, että työnantajan nimi vaihtuu.

– Koko Pajuniemen olemassaolon ajan olemme keskittyneet laadukkaisiin, käsityöhengessä valmistettuihin lihajalosteisiin, jotka valmistetaan Talman kylässä Sipoossa. Liiketoimintakaupasta saatavat varat jäävät Talman Luomuun ja ne osaltaan tuovat meille uusia mahdollisuuksia panostaa erityisesti luomuvalikoimamme kehittämiseen, kertoo Pajuniemi Oy:n toimitusjohtaja Peter Westerholm.

GSS-Export omistajaksi

Uuden Pajuniemen osakkaaksi tulee GSS-Export Oy. GSS-Exportin hallituksen puheenjohtaja Sergei Medvedev on tehnyt pitkän uran suomalaisessa lihateollisuudessa erityisesti viennin parissa. Peter Westerholm jatkaa Pajuniemen osakkaana ja toimitusjohtajana, ja toimii myös Talman Luomun toimitusjohtajana ja omistajana.

– Pajuniemi on keskittynyt laadukkaisiin lihatuotteisiin ja kasvattanut valikoimaa merkittävästi viime vuosina. Pienenä tuottajana Pajuniemi pystyy vastaamaan asiakkaiden toiveisiin joustavasti. Näen yrityksessä vahvan kasvupotentiaalin, Medvedev kertoo.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Talma Luomun omistajat ovat päättäneet, ettei yhtiöstä nosteta varoja, vaan kauppasumma käytetään kokonaisuudessaan yhtiön toiminnan kehittämiseen. Westerholm uskoo, että kuluttajien kiinnostus sekä premium-lihajalostetuotteisiin että luomutuotteisiin on kasvamassa. Joulun kynnyksellä myös luomujoulukinkku kiinnostaa.

– Asiakkaamme ovat laatutietoisia. Tuotteistamme valtaosa tehdään käsin. Sipoon Talmassa on esimerkiksi kaksi savusaunaa, jotka lämmitetään leppähaloilla joka päivä. Siellä valmistuvat saunapalvikinkkumme. Keskitymme jatkossakin parhaiden tuotteiden tekemiseen perinteisillä resepteillä, Westerholm kertoo.