Oy Shaman Spirits Ltd:n osakkeiden kauppaa Privanetissä

By 30.8.2016 Ajankohtaista

Alkoholivalmistaja Oy Shaman Spirits Ltd:n osakkeiden kaupankäynti alkaa Privanetin listaamattomien yhtiöiden kauppapaikalla tiistaina 30.8.2016 klo 10.00. Kaupankäyntiin voi osallistua ja sitä voi seurata osoitteessa www.privanet.fi.

The Ufo Shot alkoholibrändin omistaa Varkautelaislähtöinen Sertico Trading Ltd Oy. Shaman Spirits Oy:n valmistaa Tyrnävällä Pohjois-Suomessa.

The Ufo Shot alkoholibrändin omistaa Varkautelaislähtöinen Sertico Trading Ltd Oy. Shaman Spirits Oy:n valmistaa Tyrnävällä Pohjois-Suomessa.

Shaman Spirits Oy:n tarina alkaa jo 1860-luvulta, jolloin paikallinen perunanviljelijä Juhan Matinolli sai tislausluvan Venäjän tsaarilta. Kuusi vuotta tämän jälkeen tislausluvat peruttiin ja valtio otti yksinoikeuden alkoholin valmistukseen, kunnes EU-jäsenyyden myötä vuonna 1995 valtio myönsi yksityisille tislaamoille toimilupia. Tämä mahdollisti myös Shaman Spiritsin tarinan jatkumisen, sillä alkuperäisen luvanhaltijan perillinen aloitti Oy Shaman Spirits Ltd -nimisen yhtiön rakentamisen.

Tänä päivänä Shaman Spirits on koti sellaisille maanlaajuiseen jakeluun päätyneille alkoholibrändeille, kuten Laplandia, Finntastic ja Moses Vodka. Moni unohtaa, että vodkan tärkein raaka-aine on vesi. Noin 60 % vodkasta on vettä ja merkittävä vodkan makuun vaikuttava tekijä on veden laatu. Shaman Spirits käyttää vodkan valmistuksessa puhdasta ja kirkasta Hirsijärven pohjavettä, joka on syntynyt ainutlaatuisessa kotimaisessa ympäristössä. Vesi käy läpi luonnollisen ja parhaan mahdollisen puhdistusprosessin, jota on mahdotonta kopioida synteettisellä tavalla. Näin Shaman Spiritsin käyttämä vesi ei vaadi mitään käsittelyä tai lisäaineita, vaan päätyy alkoholituotteiden raaka-aineeksi sellaisenaan.

Shaman Spirits on investoinut viimeisen vajaan vuoden aikana lähes 2 miljoonaa euroa tuotantolaitoksensa uusimiseen ja laajentamiseen, jotta se pystyy vastaamaan kasvavien markkinoidensa tarpeisiin. Tehtaalla on rakennettu lisää varastointitilaa, remontoitu täysin uusiksi pullotushalli, lisätty tankkikapasiteettia yhteensä noin 150 000 litralla sekä uusittu piha-alueet kasvavaa rekkaliikennettä varten. Tuotantokapasiteetti lisääntyy näiden toimenpiteiden ansiosta noin 1 miljoonasta pullosta 5 miljoonan pulloon yhdessä työvuorossa / vuosi. Investoinnit mahdollistavat yhtiön liikevaihdon kasvun aina 25-30 miljoonaan euroon asti.

Yhtiön tämän vuoden myynnin kasvu on jatkunut reippaana. Tänä vuonna yhtiön tavoitteena on saavuttaa reilun 2 miljoonan euron liikevaihto. Yhtiön myyntiorganisaatiossa on tehty kovasti töitä liikevaihtotavoitteen saavuttamiseksi ja työ on tuottanut tulosta; yhtiö on perustanut singaporelaisen yhteistyökumppaninsa kanssa yhteisen maahantuontiyrityksen, josta Shaman Spirits omistaa 20%. Samalla yhtiö on solminut jakelusopimuksen, jossa ovat mukana mm. Taiwan, Hongkong, Korea, Singapore, Vietnam, Kiina, Japani, Intia, Australia ja Uusi-Seelanti. Tällä alueella asuu yli 3 miljardia ihmistä, joten markkina on valtava.

Euroopassa yhtiön uutena yhteistyökumppanina ja maahantuojana Saksaan aloittaa syksyn aikana Team Blue Berliinissä. Yhtiö on suomalaisomisteinen ja laajentamassa toimintaansa vesistä myös alkoholituotteisiin. Venäjällä Shaman Spirits on valmistelemassa jakelusopimusta venäläisen, valtakunnallisen toimijan kanssa.

Shaman Spirits Oy:n osakeanti järjestettiin Privanetin AROUND-kaupankäyntialustalla touko-kesäkuun vaihteessa 2016. Tällä hetkellä AROUNDissa on käynnissä Euroeat Oy:n osakeanti.