Nyhtökaura otti Pauligin kumppaniksi

By 1.9.2016 6 syyskuun, 2016 Ajankohtaista

Vuoden puhutuin elintarvike nyhtökaura ottaa tarinassaan seuraavan askeleen, kun elintarvikekonserni Paulig ostaa valmistajan, Gold&Green Foodsin, osake-enemmistön (51 %). Kumppaneiden tavoite on kunnianhimoinen: vastata kovaan kotimaan kysyntään ja tehdä nyhtökaurasta vakiintunut, kansainvälisesti menestyvä tuote.

Nykyisillä resursseilla yritys ei ole pystynyt vastaamaan nyhtökaurana kysyntään.

Nykyisillä resursseilla yritys ei ole pystynyt vastaamaan nyhtökaurana kysyntään.

Gold&Green Foods ja Paulig Group ovat 31.8.2016 solmineet laajamittaisen sopimuksen, jonka tarkoituksena on nopeuttaa nyhtökauran tuotantokapasiteetin kasvattamista ja aloittaa innovaation kaupallistaminen kansainvälisille markkinoille.

Nyhtökaura on kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu “täydellinen proteiini”, joka haastaa lihatuotteet sekä ravintoarvoltaan, koostumukseltaan että maultaan. Nyhtökauran aminohappokoostumus, eli proteiinin laatu, on markkinoilla ylivertainen ja proteiinin määrä on peräti 30 %. Tuote sisältää lisäksi runsaasti kauran terveysvaikutteista kuitua, beetaglukaania. Keksintö on Gold&Green-tiimin oma ja teollisoikeuksin suojattu.

– Kumppanuus Pauligin kanssa antaa meille lisää monipuolisia resursseja ja osaamista nyhtökauratuotannon kasvattamiseen Suomessa. Haluamme varmistaa, että jokainen, joka haluaa ostaa tuotetta, myös löytää sen kaupan hyllyltä tai ravintolan ruokalistalta. Meistä on upeaa, että samalla luomme edellytykset suomalaisen innovaation viemiseksi maailmalle kotimaisin voimin, kertoo Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen.

Pauligin mukaantulo liiketoiminnan kehittämiseen on luonnollinen jatkumo sille, että konserni on viime vuosina panostanut voimakkaasti ns. luonnollisiin ja terveellisiin elintarvikkeisiin.

– Ihmiset ovat enenevässä määrin kiinnostuneita ruokavaliostaan, ja uskomme vahvasti siihen, että nyhtökauran suosio on vasta aluillaan, linjaa Pauligin konsernijohtaja Jaana Tuominen.

– Olemme sitoutuneet ponnistelemaan nyhtökauran kasvun varmistamiseksi ja todella innoissamme siitä, että Gold&Green Foodsin perustajat haluavat rakentaa tulevaisuutta yhteistyössä kanssamme.

 

Yrittäjävetoinen liiketoiminta jatkossakin

Gold&Green Foods jatkaa operatiivista toimintaansa itsenäisesti ja yrittäjävetoisesti myös yrityskaupan jälkeen. Yritys saa uudelta kumppanilta resursseja, jotka vauhdittavat liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

– Nyhtökauran valmistus on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja ällistyttävän raju kysyntä on yllättänyt kaikki osapuolet. Kapasiteetti on kolmessa kuukaudessa jo yli kaksinkertaistunut, ja kysyntä on noussut samassa tahdissa, kertoo Maija Itkonen.

Itkosen mukaan Gold&Green Foods on ytimeltään teknologiayritys, joka kehittää innovatiivisia tuotteita tiimin tuottaman tutkimustiedon ja käyttäjälähtöisten muotoiluprosessien avulla.

– Meitä viehätti Pauligin lähestymistavassa jo alusta lähtien se, miten tärkeänä hekin pitävät laadukasta, modernia innovaatioprosessia. Järjestelyn avulla saamme vielä lisää vauhtia hittituotteen valmistukseen, jotta ydinosaajamme voivat keskittyä myös kehitystyöhön, toteaa Itkonen.