Munaxin smoothieta maailmalle

By 1.11.2016 Ajankohtaista

Laitilalainen kananmunatalo Munax Oy lanseerasi kotimaan kuluttajamarkkinoille alkuvuodesta 2015 valkuaissmoothien ja nyt sitä aletaan viedä Kreikkaan ja Viroon. Suomalaista innovaatiota, pastöroidusta valkuaisesta ja aidoista marjoista valmistettua tuotetta, ei ollut oivallettu missään muualla maailma.

– Tuotekehitys on monivaiheinen prosessi. Pitkien testauksien jälkeen makuvaihtoehdoiksi valikoituivat omena-vanilja ja mustikka-mustaherukka ja nyt syksyllä toimme markkinoille perinteisen mansikka-metsämansikka-maun, kertoo Munax Oy toimitusjohtaja Janne Torikka.

Laitilan Proegg -sarjan alla myytävä valkuaistuote on valmistettu 100 % pastöroidusta kananmunanvalkuaisesta ja 100 % marja- ja hedelmäsoseista. Yksi 500 ml purkki sisältää 12 kananmunanvalkuaista. Tuote valmistetaan Laitilassa, Munax Oy:n tiloissa.

Kreikka ja Viro uusia vientimaita

Munaxin tekemä systemaattinen työ viennin kehittämiseen alkaa tuottaa tulosta. Viime viikolla allekirjoitettiin vientisopimus kreikkalaisten kanssa.

– Meidän kananmunapohjaiset tuotteemme vastaavat hyvin maailmalla nähtävissä oleviin ruokatrendeihin. Maidoton, gluteeniton ja proteiinipitoinen ruokavalio ovat myös Kreikassa nouseva trendi ja kreikkalaiset halusivat valikoimiinsa Laitilassa valmistetut valkuaissmoothiet ja salaattivalkuaiset, kertoo Munax Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola.

Kreikkalaisille tuote valmistetaan heidän oman tuotemerkillään. Syksyllä avautuneet Viron markkinat myyvät tuotetta Laitilan Proegg -nimen alla.

Laitilan kananmunatuotteet esiteltiin viime viikolla järjestettävillä Tallinnan ruokamessuilla.

– Osastolla kävi melkoinen kuhina ja tuotteet tulivat entistä tutummiksi sekä Viron ammattiväelle, että kuluttajille, kertoo mukana osastolla ollut Savola.

Munax Oy osallistui myös Ranskan Pariisissa järjestettäviin Sial-elintarvikemessuihin Food From Finlandin osastolla lokakuun lopulla.

– Kiinnostus kananmunatuotteisiimme oli huikeaa. Suomalainen salmonellavapaa kananmuna kiinnostaa ulkomailla, iloitsee Torikka.

Uudet kananmunatuotteet tuovat vaihtelua

Laitilan Kanatarhan tuoteperhe on laajentunut viime vuosien aikana monella erikoisella kananmunatuotteella.

– Laitekantamme mahdollistaa monenlaisten uusien kananmunatuotteiden valmistuksen. Kaikki tuotteemme ovat elintarvikkeita, joissa on pääraaka-aineena kananmuna, kertoo Lisa Savola.

Kananmuna on aina luontaisesti maidoton, gluteeniton eikä se sisällä sokeria.

Munax Oy on vuonna 2003 perustettu täyden palvelun kananmunatalo Laitilassa. Munax Oy on kasvava ja innovatiivinen elintarvikeyritys, liikevaihdon vuonna 2015 ollessa 34 miljoonaa euroa.