Lauri Veijalainen Stockmannin ruoriin

By 12.9.2016 Ajankohtaista

Stockmann Oyj Abp:n hallitus on nimittänyt Lauri Veijalaisen Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi 12.9.2016 alkaen. Lauri Veijalainen (s. 1968), LuK, MBA, on toiminut Stockmannin vt. toimitusjohtajana huhtikuusta 2016 alkaen ja tätä ennen talousjohtajana elokuusta 2015 alkaen. Hän aloitti Stockmannilla vuonna 2010 konsernin ulkomaantoimintojen kehitysjohtajan tehtävässä.

Lauri Veijalainen uskoo Stockmannin tuloksen olevan voitollinen vuonna 2018.

Lauri Veijalainen uskoo Stockmannin tuloksen olevan voitollinen vuonna 2018.

– Stockmann on valmis jatkamaan liiketoimintansa suunnanmuutosta, joka näkyy jo konsernin taloudellisessa tuloksessa. Meillä on kaksi menestyvää ja voitollista yksikköä: Lindex ja kiinteistöliiketoiminta. Nyt keskitymme tavaratalojen ostoskokemuksen, myynnin ja kannattavuuden parantamiseen, sanoo hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen.

Hienosen mukaan Lauri Veijalaisella on parhaat edellytykset tähän tehtävään.

– Hänellä on monipuolinen kokemus vähittäiskaupasta ja kiinteistöliiketoiminnasta, vahva talousosaaminen, ja hän on viime kuukausien aikana osoittanut kykynsä merkittävien muutosten toteuttamiseen Stockmannilla. Uskon, että Lauri on oikea henkilö kannustamaan henkilöstön huippusuorituksiin.

Toimitusjohtaja Lauri Veijalainen sanoo, että Stockmannilla on liiketilat Suomen ja Baltian parhailla paikoilla, intohimoja herättävä brändi ja uusi selkeä fokus.

– Näiden vahvuuksien avulla meillä on kaikki edellytykset kääntää tavaratalotoiminnan tulos kannattavaksi vuoteen 2018 mennessä.

– Haluamme kehittää Stockmannin tavarataloja ja niitä tukevaa verkkokauppaa, jotta voimme tarjota asiakkaille ainutlaatuisen muodin, ruuan, kauneuden ja kodin sisustuksen ostospaikan. Odotan innolla vieväni Stockmannia vauhdikkain askelein eteenpäin ja saavuttavan tuloksia tiiminä osaavien työtovereideni kanssa, Lauri Veijalainen sanoo.