Kultasuklaa uusille yrittäjille

By 31.5.2017 Ajankohtaista

Suomessa käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy on saanut uudet omistajat 22.05.2017 solmitussa yrityskaupassa. Uusina suklaayrittäjinä ja yhtiön osakkaina aloittavat yksityishenkilöt Juri Kaskela ja Juha-Pekka Kärkkäinen. Iittalan Lasimäellä sijaitseva suklaatehdas on toiminut jo vuodesta 1990 lähtien.

Kultasuklaa Oy:n liikevaihto oli viime tilikaudella 1,13 miljoonaa euroa ja se on toimialallaan selvästi keskitasoa suurempi yritys. Viime tilikaudella kasvua oli 19 prosenttia ja näin ollen kasvu on ollut nopeampaa kuin toimialalla keskimäärin. Liikevoittoa yritys sai 5,9 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiö työllistää vakituisesti 11 ammattitaitosta työntekijää ja sillä on laajan myyntiverkoston lisäksi omat myymälät tehtaan kupeessa Iittalassa sekä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa.

Kultasuklaa Oy:n myyjäosapuolten Tapani Korven ja Arja Vekuna-Korven näkemyksen mukaan yritys tarvitsee nyt lisää myynnin ja markkinoinnin osaamista.

– Meillä on sellainen tunne, että juuri Juha-Pekan ja Jurin ammatillinen tausta ja osaaminen sekä aktiivinen ote vie Kultasuklaan yrityksenä seuraavalle tasolle, toteaa Tapani Korpi, joka on luotsannut yhtiötä toimitusjohtajana.

– Oli ensiarvoisen tärkeää löytää jatkajiksi intohimoisesti yrittäjyyteen suhtautuvat henkilöt, jotka ammentavat perheyhtiön arvoja ja ovat samalla rohkeita sekä luovia, sanoo Arja Vekuna- Korpi.

– Olemme ryhtyneet itse välittömästi käytännön hommiin. Ensimmäisenä työlistallamme on tutustua seikkaperäisesti yhtiön toimintaan Tapanin ja Arjan opastuksella. Kaikki tausta- ja hiljainen tieto mitä heillä on meille jakaa, on kullanarvoista, sanovat uudet yrittäjät Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela.

Yhtiö tunnetaan herkullisista tuoteuutuuksistaan; esimerkiksi mansikka-, salmiakki- ja piparisuklaa ovat lähtöisin Kultasuklaasta. Uusia jakelukanavia on suunnitteilla premium-laatuiselle ja monipuoliselle tuotesortimenteille. Tuotteita voi myös ostaa yhtiön verkkokaupasta.