Kaslink tekee kaurasta maitojuomia

By 8.5.2017 Ajankohtaista

Kouvolalaisen Kaslinkin tuorein innovaatio muuttaa kotimaisen kauran maidon kaltaiseksi raaka-aineeksi. Kaslink Aito-tuoteperheen ensimmäiset tuotteet, kaura-mustikkajuoma ja kaurasta tehty ruokakermaa vastaava ruoanlaittotuote löytyvät tuoremaitohyllyistä tästä viikosta alkaen.

Kaslink lupaa Aito-tuoteperheen kasvavan 15 tuotteeseen tänä vuonna.

– Maidon kulutuksen lasku on ollut Suomessa hitaasti laskeva trendi jo 80-luvulta alkaen ja nyt sen lasku on kiihtynyt. Kuluvan vuoden ensimmäisenä kvartaalina maidonkulutus tippui 5,8 %, mikä selkeästi tukee päätöstämme laajentaa tuotantoamme myös täysin kasvipohjaisiin tuotteisiin. Niiden kysyntä kasvoi Euroopassa viime vuonna yli 40 %, taustoittaa Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen.

– Aloitimme kauran prosessikehityksen kaksi vuotta sitten nollasta ja koska kukaan muu ei käsitellyt kauraa haluamaamme tapaan, tuli meidän myös itse miettiä, miten sen tuotanto onnistuisi. Investoimme viime vuonna täysin ainutlaatuiseen tuotantolinjaan ja pääsemme jo nyt nauttimaan Suomen ensimmäisistä tuoreista kaurajuomista.

Ihmeviljaksi kutsuttu kaura on globaalisti erittäin arvostettu vilja, jonka päivittäinen käyttö edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina tai jopa alentaa veren kolesterolia, mikä vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, tasapainottaa ruoansulatusta ja parantaa veren sokeri- ja rasva-arvoja. Se on lisäksi merkittävä kuidun lähde.

Kukkosen mukaan suomalaiset juovat ja käyttävät ruuanlaittoonsa edelleen valtavia määriä maitoa ja sillä on merkittävä osuus suomalaisessa ruokakulttuurissa ja myös Kaslinkin tuotannossa.

– Kuluttajat kuitenkin etsivät yhä hanakammin kasvipohjaisia vaihtoehtoja kulutukseensa. Olen ylpeä siitä, että saamme tässä mittakaavassa tarjota ensimmäisen raikkaan, helppokäyttöisen ja tuoreen kotimaisen vaihtoehdon maidolle.

­– Elintarvikkeiden kotimaisuus on suomalaisille tärkeää ja Kaslink Aito -tuoteperheessä siihen yhdistyy myös meille merkittävä kestävän kehityksen ideologia, toteaa Kukkonen.

Kaslinkin nyt ensimmäisenä esiteltävässä mustikan makuisessa kaurajuomassamme käytetyt marjat ovat kotimaisia luonnonmarjoja, ympäristöystävällisiä kartonkipakkaukset valmistetaan Stora Enson Imatran tehtaalta ja Kouvolan ruokatehtaalla käytetään Gasumin kotimaista biokaasua.

Kaura moottorina maailmalle

Kaslinkin vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Uusien Kaslink Aito -kauratuotteiden esittely on Kukkosen mukaan alkanut myös Kaslinkin vientimarkkinoilla.

– Kaslink Aito -kauratuoteperheemme tulee kasvamaan vuoden loppuun mennessä ainakin 15 tuotetta kattavaksi, eli meillä on tarkoitus laajentaa sarja kaikkiin tärkeimpiin maitohyllyn tuotteisiin ja tarjota kuluttajille aito ja luotettava kasvipohjainen vaihtoehto, lupaa Kukkonen.

Matti Kukkonen on markkinoinnista vastaava veljes. Maire -maito on saanut nimenä veljesten äidiltä.

Kouvolasta kotoisin oleva perheyhtiö Kaslink on yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Kolmen Kukkosen veljeksen omistaman yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 60 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 140 henkilöä. Yrityksen on vuonna 2001 perustanut nykyomistajien Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkosen isä Raino Kukkonen ja sen valmistamia elintarvikkeita myydään jo yli 15 maassa Euroopassa.

Hyvää Pataa -lehden arkistossa on juttu Kaslinkista, klikkaa lukemaan tästä (Tukkutori nro 5/2015)