Huippukokki Cheng Kam Fu rypsiporsaan lihasta: ”Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle”

By 26.5.2018 Ajankohtaista

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Laadukkaista raaka-ainevalinnoistaan tunnettu huippukokki tutustui Antikaisen Rypsiporsas®-tilaan Aurassa.

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu.

– Ilman antibiootteja kasvatettu suomalainen Rypsiporsas® -liha on yksi Chengin tarkoin valitsemista raaka-aineista ravintolassaan. Aasian markkinoilla Rypsiporsas® tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.
Chef Cheng Kam Fu tapasi Suomen vierailullaan myös suomalaisia toimittajia, jotka pääsivät seuraamaan Celebrity Cuisine’n suosikkiannoksen Sweet and Sour Porkin valmistusta ja maistamaan sitä.

Celebrity Cuisineś ravintolan Sweet and Pork -annos.

63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.
Celebrity Cuisine on yhden tähden Michelin-ravintola Hongkongissa. Intiimi vain 40-paikkainen ylellinen kantonilainen ravintola on tunnettu siitä, että siellä ovat vierailleet niin valtionpäämiehet kuin Aasian suurimmat julkkikset.
– Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita. Lihan on maistuttava lihalta ja kalan kalalta. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua. Rypsiporsas on mureampaa kuin tavallinen porsaanliha. Se maistuu maukkaammalta ja mehevämmältä. Suomalainen Rypsiporsas tuo mieleen muistoja lapsuuden mauista. Kaikkein tärkeintä on, että se on hyvää keholle. Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle. Siksi käytän suomalaista porsaanlihaa, kertoo Cheng Kam Fu.
HKScan alkaa tarjota Kiinassa kuluttajille suomalaisesta sianlihasta valmistettuja premium-kategorian tuotteita.
– Brändätyt tuotteet erottuvat selkeästi markkinoilla olevasta tämänhetkisestä tarjonnasta ja luovat kokonaan uuden, merkittävän tilaisuuden kaupallistaa suomalaisen elintarvikeketjun osaaminen vientimarkkinoilla. HKScan on ensimmäinen suomalaisyhtiö, joka toimii jatkossa lihan premium-kategoriassa Kiinan markkinalla, kertoo HKScanin Suomen markkina-alueesta vastaava johtaja Kati Rajala.
HKScan lanseerasi Rypsiporsas® -konseptin vuonna 2011. Rypsiporsas® -lihan salaisuus on yksinkertainen: porsas on mitä syö. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Nyt Rypsiporsas® -konseptia on jatkokehitetty niin, että porsaat kasvavat koko elinikänsä niin terveinä, että niitä ei tarvitse lääkitä antibiooteilla. Rypsiporsas®-liha on kehitetty vastaamaan kuluttajien odotuksia entistä terveellisemmästä ja maistuvammasta porsaanlihasta.