Pelkkä luomu ei myy leipää

By Ajankohtaista

Luomuruoan kulutuksen vahva kasvu ei näy vielä kauppojen leipähyllyissä. Luomun lisäksi kuluttajat kaipaavat leipään muita ominaisuuksia kuten kuitua, pehmeyttä ja kotimaisuutta, käy ilmi Pro Luomu ry:n teettämästä markkinatutkimuksesta. Hyvinvointitrendistä toivotaan…

Read More

Tuottajien verkkokauppa alentaa provisioitaan

By Ajankohtaista

Viime elokuussa lanseerattu ruuan verkkokauppa Ruokaasuomesta.fi on muuttanut ansaintamalliaan. Verkkokauppa on poistanut yrittäjiltään kuukausimaksut ja laskenut provisiotaan. Ensi vuonna tavoitteena on vahva tuottajamäärän, tuotevalikoiman ja ruokamyynnin kasvu. Ruokaasuomesta.fi -verkkokaupassa kuluttajat…

Read More

Putoavatko suomalaiset työntekijät kelkasta?

By Ajankohtaista

Suomalaisen Työn Liiton kehittämä suomalaisen työn indikaattori osoittaa, että suomalainen työelämä on kehittynyt myönteisesti sekä yritysten että yhteiskunnan näkökulmasta. Yritysinvestointien määrä on kasvussa, ja suhdannenäkymät parantuneet. Samaan aikaan työntekijän näkökulmasta…

Read More

K-Ruoka palkinnot parhaille Suomessa

By Ajankohtaista

K-Ruoka Awards on palkinnut ensimmäistä kertaa ruokamaailman parhaat uutuudet, kiinnostavimmat ihmiset ja puhuttavimmat ilmiöt seitsemässä kategoriassa. Voittajat selvisivät yleisöäänestyksessä, jossa annettiin yhteensä lähes 232 000 ääntä. Äänestys toteutettiin lokakuussa K-Ruoka.fi…

Read More

Vain 4 prosenttia ei syö koskaan eineksiä

By Ajankohtaista

Vaikka kokkailu ja ruuanlaitto kasvattavat suosiotaan, kuuluu valmisruoka vahvasti suomalaisten arkeen. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 66 prosenttia suomalaisista syö valmisruokia vähintään kuukausittain. Kokkikartanon teettämään tutkimukseen vastasi 503 suomalaista. Suomalaiset käyttävät arkea…

Read More

Vuoden keittiöteko -palkinto Sodankylään

By Ajankohtaista

Fredmanin perustama Vuoden Keittiöteko -palkinto 2016 on päätetty antaa Sodankylän kunnan ruokapalveluille. Sodankylässä on pitkäjännitteisesti kasvatettu lähiruoan osuutta kunnan ruokapalveluissa, ja näin edistetty paikallisten ruoantuottajien pääsyä mukaan kunnan ruokahankintoihin. Raadin…

Read More

Ruohonjuuri kasvaa vauhdilla

By Ajankohtaista

Ruohonjuuri kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Ruohonjuuri avaa Espoossa toisen myymälän asiakkaiden toistuvien toiveiden pohjalta. Uusi Ruohonjuuri-myymälä avataan 4.11 Sellon kauppakeskuksen kupeeseen Ratsutorille. Myymälä on jo toinen tänä syksynä Espoossa avattava…

Read More

Munaxin smoothieta maailmalle

By Ajankohtaista

Laitilalainen kananmunatalo Munax Oy lanseerasi kotimaan kuluttajamarkkinoille alkuvuodesta 2015 valkuaissmoothien ja nyt sitä aletaan viedä Kreikkaan ja Viroon. Suomalaista innovaatiota, pastöroidusta valkuaisesta ja aidoista marjoista valmistettua tuotetta, ei ollut oivallettu…

Read More

Tuomaan markkinoilla tunnelmoidaan

By Ajankohtaista

Helsingin Senaatintorille rakentuu joulukuussa viimeistä piirtoa myöten hiottu, entistä valoisampi, näyttävämpi ja viihtyisämpi joulutori, joka kutsuu kohtaamisiin ja viettämään aikaa kera perheen ja ystävien. Tuomaan Markkinat on avoinna 3.—22.12.2016 arkisin…

Read More

Kuuteen K-supermarkettiin aurinkovoimala

By Ajankohtaista

Kesko asentaa loppuvuoden aikana kuuden, eri puolilla Suomea sijaitsevan K-supermarketin katolle aurinkovoimalan paneeleineen. Valmistuessaan aurinkovoimalat tuottavat sähköä kauppojen omaan kulutukseen. K-supermarket Sammonlahti Lappeenrannassa, K-supermarket Hollola, K-supermarket Okeroinen Lahdessa, K-supermarket Minttu…

Read More

Sangen Oy tahtoo ekologisen juomatölkin

By Ajankohtaista

Sangen Oy on aloittanut tutkimus- ja tuotekehityshankkeen ekologisen tölkkimerkintämenetelmän saattamiseksi kansainvälisille markkinoille. Cajo Technologies Oy:n patentoitua laserteknologiaa hyödyntävä uusi innovaatio tulee tarjoamaan räätälöityjä tölkkietikettejä ilman maaleja ja lakkoja. Hankkeen vastaavan…

Read More