Kaslink tekee kaurasta maitojuomia

By Ajankohtaista

Kouvolalaisen Kaslinkin tuorein innovaatio muuttaa kotimaisen kauran maidon kaltaiseksi raaka-aineeksi. Kaslink Aito-tuoteperheen ensimmäiset tuotteet, kaura-mustikkajuoma ja kaurasta tehty ruokakermaa vastaava ruoanlaittotuote löytyvät tuoremaitohyllyistä tästä viikosta alkaen. – Maidon kulutuksen lasku…

Read More

Raisioaquan uudistettu tehdas käyttöön

By Ajankohtaista

Raisioaquan uudistettu kalanrehutehdas avataan tänään 27.4.2017 Raisiossa. Kyse on neljän miljoonan euron investoinnista kotimaiseen kalankasvatuselinkeinoon ja Varsinais-Suomeen. Käyttöön otetaan täysin uusi tuotantolinja ja sen moderni laitteisto. Tehtaan kokonaistuotantokapasiteetti kasvaa kolmanneksella,…

Read More

Ägräs Gin voitti pronssia

By Ajankohtaista

Fiskarsissa majaansa pitävä Ägräs Distillery on voittanut Ägräs Ginillä pronssia International Spirits Challenge -kilpailussa gin-kategoriassa, luokassa: high premium gin. Mitali on suuri kunnianosoitus, joka alleviivaa tuottajan omistautuneisuutta laatuun ja innovaatioon….

Read More

Pääkirjoitus: Ylen paljon naiiviutta

By Ajankohtaista

Kun katsoo Ylen uutisia ja ajankohtaisohjelmia, niin joutuu ihmettelemään, minkälaista vihersmoothia toimittajat ovat nauttineet. Yhtä naiiveja olivat 70-luvun toimittajat, kun he kertoivat Neuvostoliiton ihanuudesta. Tuoreimpana sensaationa toimittajat ovat pyörittäneet puolustusvoimissa…

Read More

EU on kieltämässä palvituotteet!

By Ajankohtaista

Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat yhdessä päättäneet lähteä vastaiskuun saunapalvin puolesta. Lihateollisuuden edunvalvoja Lihakeskusliitto…

Read More

Luomun myynti huimassa kasvussa

By Ajankohtaista

Luomun kysyntä Suomessa kasvoi aiempaa kiivaammin viime vuonna: luomuelintarvikkeiden myynti vähittäiskaupoissa lisääntyi 14 prosenttia. Kasvu oli selvästi vahvempaa kuin muutamina edellisvuosina. Se ylitti reippaasti myös koko päivittäistavarakaupan yhden prosentin kasvun…

Read More

Ruoan Startup-tapahtuma Maalaistentalossa

By Ajankohtaista

Startup Weekend Helsinki Food luo Helsingin Simonkadulle kohtaamispaikan, jossa tavoitteena on löytää eri alojen opiskelijoiden, asiantuntijoiden ja aiheesta kiinnostuneiden kesken uusia ratkaisuja ja innovaatioita elintarvikealle. Tapahtuman ruokateema käsittää kaikki elintarvikeketjun…

Read More

Vegeboomi jäätelöaltaaseen

By Ajankohtaista

Hyvän omantunnon herkut kiinnostavat suomalaisia. Kasvis- ja vegaanitrendi laajenee nyt myös jäätelöaltaisiin, kun osaamisensa yhdistäneet kasvistalo Apetit ja jäätelöiden taitaja Froneri Finland tuovat markkinoille täysin uudenlaisen vaihtoehdon jäätelölle: Apetit Vegepops…

Read More

Suomalaiset pientuottajat ovat Lyonin ruokamessuilla

By Ajankohtaista

Suomalaiset pientuottajat esittelevät herkkujaan kansainvälisillä ruokamessuilla Lyonissa 21.–25.1.2017. Vuosi sitten suomalaiset elintarvikealan yritykset esittelivät huipputuotteitaan ranskalaisille keittiömestareille ja medialle Pariisissa. – Vastaanotto oli hyvä ja monet tuotteet löysivät tiensä merkittävien…

Read More