Härkis-tuotteistaan ja Verso Granoloista tunnettu Verso Food Oy perustaa yhdessä Domretorin pääomistajan Åsa Alangon kanssa Kauhavalle tehtaan ja yhteisyrityksen Härkis Oy:n. Investoinnin kokonaisarvo nousee noin 10 miljoonaan euroon, joka jakautuu…
Kouvolalaisen Kaslinkin tuorein innovaatio muuttaa kotimaisen kauran maidon kaltaiseksi raaka-aineeksi. Kaslink Aito-tuoteperheen ensimmäiset tuotteet, kaura-mustikkajuoma ja kaurasta tehty ruokakermaa vastaava ruoanlaittotuote löytyvät tuoremaitohyllyistä tästä viikosta alkaen. – Maidon kulutuksen lasku…
Raisioaquan uudistettu kalanrehutehdas avataan tänään 27.4.2017 Raisiossa. Kyse on neljän miljoonan euron investoinnista kotimaiseen kalankasvatuselinkeinoon ja Varsinais-Suomeen. Käyttöön otetaan täysin uusi tuotantolinja ja sen moderni laitteisto. Tehtaan kokonaistuotantokapasiteetti kasvaa kolmanneksella,…
Elovena Välipalarahkat saavat kylkeensä Joutsenlipun, kun Raisio siirtää niiden valmistuksen Suomeen. Samalla rahkat muuttuvat laktoosittomiksi. Suomessa ja suomalaisesta maidosta valmistetut rahkat saapuvat kauppoihin jo tällä viikolla. Pohjalainen Maitokolmio on laktoosittomien…
Lampaanlihan kulutus ja tuotanto ja ovat kasvussa. Tuotannon kasvun myötä kotimaista karitsaa on entistä paremmin tarjolla, ja sitä kannattaa kysyä pääsiäisen pitopöytään. Merkittävin syy kulutuksen kasvuun on kysynnän kasvun mukanaan…
Fiskarsissa majaansa pitävä Ägräs Distillery on voittanut Ägräs Ginillä pronssia International Spirits Challenge -kilpailussa gin-kategoriassa, luokassa: high premium gin. Mitali on suuri kunnianosoitus, joka alleviivaa tuottajan omistautuneisuutta laatuun ja innovaatioon….
Trade House LEND ja ProAgria Etelä-Suomi ry ovat tehneet tiivistä yhteistyötä suomalaisten premium-elintarvikkeiden viennissä, menekinedistämisessä ja markkinoinnissa Venäjällä vuodesta 2010 lähtien. Yhteistyö suomalaisten elintarvikkeiden viennissä on jatkunut myös sanktioiden astuttua…
Tokmanni on jälleen alentanut yli 200 tuotteensa hintaa. Viimeisimmät hinnanalennukset kuuluvat helmikuussa julkaistun yli 600 tuotetta sisältävän hinnanalennustempauksen toiseen alennuserään. Ensimmäisessä erässä 6. helmikuuta Tokmanni alensi niin ikään yli 200…
Kun katsoo Ylen uutisia ja ajankohtaisohjelmia, niin joutuu ihmettelemään, minkälaista vihersmoothia toimittajat ovat nauttineet. Yhtä naiiveja olivat 70-luvun toimittajat, kun he kertoivat Neuvostoliiton ihanuudesta. Tuoreimpana sensaationa toimittajat ovat pyörittäneet puolustusvoimissa…
Ruisleipä äänestettiin 100-vuotiaan Suomen kansallisruoaksi. Emil Halmeen leipomo on leiponut sitä jo 118 vuotta ja edelleen ruisleipä on yrityksen tärkein tuote. Emil Halmeen leipomo on ollut samalla tontilla Espoon Kauklahdessa…

Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat yhdessä päättäneet lähteä vastaiskuun saunapalvin puolesta. Lihateollisuuden edunvalvoja Lihakeskusliitto…
Luomun kysyntä globaalisti lisääntyy vauhdilla. Vuonna 2015 luomun maailmanmarkkinat kasvoivat 10 prosenttia ja nousivat 81,6 miljardiin US dollariin. Luomua eniten kuluttavissa maissa kysyntä ylittää reippaasti kotimaisen luomutuotannon. Luomun kulutus maailmalla…

Abban MSC-merkityn tonnikalan ostaja voi nyt koodin perusteella jäljittää ostamansa tonnikalapurkin sisältämän tonnikalan kalastusalukselle saakka – aina kapteenin nimeä myöten. Jäljitettävät Abba-tonnikalapurkit ilmaantuvat kauppojen hyllyille kevään mittaan. Ne tunnistaa kannen…

Valio on ylitse muiden, kun ravintolat ja ammattikeittiöt arvioivat elintarvikealan yrityksiä. Erinomaista palautetta saavat myös Atria, Saarioinen ja Fazer Leipomot. Nämä perinteikkäät kotimaiset yritykset saavat myönteistä palautetta kaikista tutkituista yrityksen…
Luomun kysyntä Suomessa kasvoi aiempaa kiivaammin viime vuonna: luomuelintarvikkeiden myynti vähittäiskaupoissa lisääntyi 14 prosenttia. Kasvu oli selvästi vahvempaa kuin muutamina edellisvuosina. Se ylitti reippaasti myös koko päivittäistavarakaupan yhden prosentin kasvun…
Ägräs Whiskyn tislaaminen ja kypsytys on käynnistymässä. Tislaamo tarjoaa hankkia oikeuden 32 litran ja/tai 250 litran viskitynnyriin ensimmäisestä tisleestä. Pienissä 32 litran tynnyreissä Ägräs Whisky kypsyy vähintään neljä vuotta ja…

Merialueen kaupallisen kalastuksen saalis oli ennakkoarvion mukaan 158 miljoonaa kiloa vuonna 2016. Se koostui pääosin silakasta ja kilohailista ja molempien lajien saalis kasvoi edellisestä vuodesta viidellä miljoonalla kilolla. Silakan…
Startup Weekend Helsinki Food luo Helsingin Simonkadulle kohtaamispaikan, jossa tavoitteena on löytää eri alojen opiskelijoiden, asiantuntijoiden ja aiheesta kiinnostuneiden kesken uusia ratkaisuja ja innovaatioita elintarvikealle. Tapahtuman ruokateema käsittää kaikki elintarvikeketjun…
Hyvän omantunnon herkut kiinnostavat suomalaisia. Kasvis- ja vegaanitrendi laajenee nyt myös jäätelöaltaisiin, kun osaamisensa yhdistäneet kasvistalo Apetit ja jäätelöiden taitaja Froneri Finland tuovat markkinoille täysin uudenlaisen vaihtoehdon jäätelölle: Apetit Vegepops…

Suomalaiset pientuottajat esittelevät herkkujaan kansainvälisillä ruokamessuilla Lyonissa 21.–25.1.2017. Vuosi sitten suomalaiset elintarvikealan yritykset esittelivät huipputuotteitaan ranskalaisille keittiömestareille ja medialle Pariisissa. – Vastaanotto oli hyvä ja monet tuotteet löysivät tiensä merkittävien…