Sirkkaleivät leviävät

By | Ajankohtaista

Fazer toi maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppoihin marraskuun 24. päivänä. Nyt niitä leivotaan jo 17 Fazer myymäläleipomossa. Pääkaupunkiseudun lisäksi sirkkaleivän valmistus laajeni Lahteen ja Tampereelle. Hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö, joka…

Read More

Maaseudun yritykset käsiksi julkisiin hankintoihin

By | Ajankohtaista

Julkisissa hankinnoissa on suuri liiketoimintapotentiaali maaseudun pk-yrityksille. MTK:n jäsenyrittäjät pääsevät aiempaa helpommin käsiksi julkisiin hankintoihin hankinta-asiamies.fi-palvelun kautta. Lisäksi tarjoajille on saatavilla Suomen Yrittäjien järjestämää lakisääteistä hankintaneuvontaa kaikilta Suomen alueilta. Suomessa…

Read More

Kalapaikka vailla vertaa

By | Ajankohtaista, Julkaistut artikkelit

Helsingin Teurastamon portille keväällä tullut kalamyymälä ja -ravintola on ihastuttanut runsaalla valikoimallaan ja tuoreudellaan kaupunkilaisia. Tukkutorin kalakaupasta saa myös lounasruokaa ja alkuvuodesta kalakauppa avaa iltaravintolan. Artikkeli on julkaistu Hyvää Pataa…

Read More

Stenvalleille Elämäntyöpalkinto

By | Ajankohtaista

Uudenmaan Yrittäjät myönsi kuljetusyrittäjä Raimo ja Kirsti Stenvallille Elämäntyöpalkinnon, joka on kunnioituksenosoitus pitkästä yrittäjyydestä ja yrittäjyyden edistämisestä. Autoilija Raimo Stenvall perusti yhden auton yrityksen vaimonsa Kirstin kanssa vuonna 1959. Ensimmäinen…

Read More

Suomalaisen Goodion suklaat USA:n luomumarkkinoille

By | Ajankohtaista

Suomalainen raakasuklaabrändi Goodio on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen luomukaupan jätin Whole Foodsin kanssa. Goodion suklaiden myynti käynnistetään ketjun myymälöissä Yhdysvaltain koillisosissa marraskuussa. – Tämä on meille jättimenestys. Olemme käyneet pitkäjänteisesti keskusteluita…

Read More

Enni Rukajärvestä Kaslinkin lähettiläs

By | Ajankohtaista, Julkaistut artikkelit

Lumilautailun slopestylen maailmanmestari ja olympiamitalisti Enni Rukajärvi ja kouvolalainen elintarvikealan perheyritys Kaslink ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Rukajärvestä tulee uuden kotimaisen Aito-kauratuoteperheen brändilähettiläs. Urheilumenestyksen lisäksi terveellisten ja ympäristöystävällisten valintojen puolestapuhujana…

Read More

Stockmann Herkut ovat menossa S-ryhmälle

By | Ajankohtaista

Stockmann ja S-ryhmä ovat sopineet Stockmann Herkun Suomen liiketoiminnan siirtymisestä S-ryhmän osuuskaupoille. Kaupan tavoitteena on tehdä Herkuista eurooppalaista kärkitasoa tavoittelevia lippulaivamyymälöitä. Kaupan varmistuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, mikä…

Read More

Pääkirjoitus: Balanssi puuttuu

By | Ajankohtaista

Hyvää Pataa -lehden (nro 3/2017)pääkirjoituksessa käsiteltiin elintarvikeketjun epätasapainoa seuraavasti: Elintarvikeketjun epätasapaino on tunnettu ongelma meillä ja muualla. Alkutuottajat ovat ahtaalla etenkin silloin, kun tarjontaa on enemmän kuin tarvetta. Näinhän on…

Read More

Kultasuklaa uusille yrittäjille

By | Ajankohtaista

Suomessa käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy on saanut uudet omistajat 22.05.2017 solmitussa yrityskaupassa. Uusina suklaayrittäjinä ja yhtiön osakkaina aloittavat yksityishenkilöt Juri Kaskela ja Juha-Pekka Kärkkäinen. Iittalan Lasimäellä sijaitseva…

Read More

S-ryhmä ja Tesco yhteistyöhön

By | Ajankohtaista

Suomalaisten ruokakiinnostuksen kohteissa korostuvat nyt kotimaisuus, kasvikset ja satokausiajattelu, tiukka hintatietoisuus sekä halu nautintoon ja arjen hemmotteluun. S-ryhmän ja Tescon yhteistyö tuo tarjolle ensimmäisessä vaiheessa noin 200 tuotetta, jotka tuovat…

Read More