Ägräksen viskit kypsymässä – akvavit ja gini jo juotavissa

By 31.1.2017 Ajankohtaista

Ägräs Whiskyn tislaaminen ja kypsytys on käynnistymässä. Tislaamo tarjoaa hankkia oikeuden 32 litran ja/tai 250 litran viskitynnyriin ensimmäisestä tisleestä. Pienissä 32 litran tynnyreissä Ägräs Whisky kypsyy vähintään neljä vuotta ja 250 litran tynnyrissä kahdeksan vuotta. Tynnyrien osto-oikeudet tulevat myyntiin 1.2.2017.

Suomen pientislaamojen uusimpien joukkoon kuuluva Ägräs Distillery on julkaissut akvavitin ja ginin kuluttajien saataville. Fiskarsin idyllistä lähtöisin olevan Ägräksen tuotteet Ägräs Gin ja Ägräs Akvavit ovat tilattavissa Alkon tilauspalvelusta 30.1.2017 lähtien.

agrasÄgräs Akvavit on perunapohjainen akvaviitti. Perunatisleessä uutetaan Suomessa viljeltyä kuminaa ja väinönputkea. Lisäksi maustamiseen käytetään muun muassa sitruunankuorta ja anista. Uutos tislataan kolonnitislauskattilassa ja annetaan levätä 2–3 viikkoa tammitynnyrissä. Akvavitin mausteinen tuoksu tulee kuminasta, aniksesta ja sitruksesta. Maku on tasapainoinen ja sitruksinen, jossa on mukana kuminaa, vaniljaa, anista ja väinönputkea.

Ägräs Gin on viljapohjainen tislattu gini. Sen päämausteina ovat Suomessa viljelty katajanmarja, väinönputki ja puna-apila. Mausteet uutetaan viljatisleessä ja tislataan kolonnitislauskattilassa. Ginissä on sitruksinen tuoksu jossa on mukana katajanmarjaa ja korianteria. Maku on hienostunut ja siinä on katajanmarjaa, sitrusta, väinönputkea ja pippuria.

Ägräs Distillery toimii Fiskarsin historiallisessa miljöössä. Vuosi sitten se aloitti toimintansa joukkorahoituksen turvin.